Henk Wijnberg

Wat startte als Hevea, fabriek voor rubberen laarzen, groeide onder de naam Dunlop uit tot wereldmarktleider voor werklaarzen. Het hart van het bedrijf met wereldwijde bekendheid is gevestigd in Raalte. En daar is operation manager Henk Wijnberg maar wat trots op.

Waarom besloot zo’n groot, internationaal bedrijf als Dunlop toch in Raalte te blijven?

“We konden met Hevea destijds verhuizen naar Deventer of Zwolle, maar de meeste werknemers kwamen hier vandaan. Dat was een goede reden om niet te verkassen. Bij Dunlop ontwerpen, ontwikkelen en produceren we al onze hoogkwalitatieve laarzen zelf. We hebben vestigingen in Portugal (Leiria) en Amerika (Baltimore), maar de innovatie, marketing en sales zijn allemaal hier in Raalte. Dat vind ik geweldig. Ik ben verschrikkelijk blij dat we hier op het industrieterrein terechtkonden en dat we dus konden blijven. Als ik over het industrieterrein loop, ben ik supertrots op Raalte.”

Hoe vinden jullie enthousiaste medewerkers die passen in de onderneming?

“We doen ons uiterste best om voor iedere medewerker de juiste plek te vinden in ons bedrijf. Samen gaan we in gesprek, want wat wil je? Ook bieden we opleidingen aan. Daardoor ontstaat een team van toegewijde, resultaatgerichte mensen. Een mooi voorbeeld? Een paar jaar geleden hebben we een asielzoeker uit Syrië aangenomen. Hij sprak Arabisch en een beetje Engels. Hij was daar tandarts geweest, maar kwam letterlijk met één rugzakje naar hier. Hij werkte bij ons, deed allerlei interne opleidingen en maakte stappen. Sinds een paar weken is hij chef. Hij is heel dankbaar voor zijn vaste aanstelling. En wij zijn blij met hem. Echt een succesverhaal.”

Wat maakt Dunlop aantrekkelijk voor schoolverlaters, zodat zij in Raalte blijven werken?

“We zijn een internationaal bedrijf, dus als een medewerker ambitie heeft, is het mogelijk om bijvoorbeeld eens naar Amerika te gaan, te snoepen van werk binnen een internationaal concern. Dat vinden veel jongeren aantrekkelijk. En dat kan dus gewoon, ook bij bedrijven hier in Raalte.”

Mooi verhaal? Deel het dan!

HEB JIJ OOK EEN VERHAAL DAT VERTELD MOET WORDEN?

Meer verhalen die je misschien leuk vindt...

Bouwbedrijf Gebr Meijer

“We willen bijdragen aan een schone, leefbare omgeving”

Verduurzamen is topprioriteit bij Gebroeders Meijer

Lees meer »