RGR--foto-Fix-Recruitment_WEB

Als eigenaar van Fix Recruitment kent Sander Westenberg de krappe arbeidsmarkt maar wat goed, dus je hoeft hem absoluut niet uit te leggen dat het vinden van goed personeel een behoorlijke uitdaging is. Zijn devies? Kies wat vaker voor ‘hire for attitude’. Met het aannemen van olympisch kampioen Shanne Braspennincx brengt hij dit zelf meteen in de praktijk. 

Jij kiest er heel bewust voor om iemand zonder ervaring een kans te geven, waarom? 
“Omdat ik geloof in het verder kijken dan iemands ervaring en papiertje. Ik vind het belangrijk om naar de persoon te kijken, naar iemands enthousiasme en potentie. Shanne is twaalf jaar topsporter geweest en voor haar is dit haar eerste ‘echte’ baan. Vanaf het eerste moment hadden we een klik, maar ze is niet bekend in de recruiterswereld en heeft ook geen werkervaring. En ja, voor mij als werkgever is dat misschien een risico, maar ze past perfect bij Fix Recruitment. Ik kies er heel bewust voor om in haar te investeren. We zijn nu twee maanden verder en ik kan alleen maar zeggen dat ik heel blij ben met die keuze. Shanne is ontzettend slim, bruist van de energie en leert razendsnel. Ze daagt mij uit als ondernemer, komt met ideeën waar ik zelf nooit op was gekomen. Juist omdat ze van buiten de branche komt, kijkt ze heel anders naar dingen. Ik vind dat enorm waardevol.”

Is dit ‘hire for attitude’ iets wat je andere bedrijven zou aanraden? 
“Ja, honderd procent. Die schaarste op de arbeidsmarkt gaat niet weg, dus je kan niet blijven vasthouden aan die hele wensenlijst. Je moet daarin concessies gaan doen en kijken naar de lange termijn. Dus misschien moet je eens kiezen voor iemand die slechts voor zestig procent aan je ideaalplaatje voldoet, maar wel helemaal binnen jouw team en bedrijfscultuur past. Als je bereid bent om te investeren in de rest, kunnen er hele mooie dingen ontstaan.”

Hoe zorg jij ervoor dat jouw onderneming in ontwikkeling blijft? 
“We zijn nu bezig met het opzetten van een hele nieuwe tak: Fix Organisatieadvies. We hebben namelijk een methode ontwikkeld om bedrijven te leren hoe zij zélf personeel kunnen werven en behouden. Veel bedrijven hebben totaal geen idee hoe ze hun vacatures moeten invullen en dus schakelen ze voor de meest simpele vacatures een werving en selectiebureau in. Zonde, want er zijn zoveel manier om dit slimmer aan te pakken. Wij geloven dat we met onze nieuwe methode bedrijven daarin zelfredzaam kunnen maken.”

Mooi verhaal? Deel het dan!

HEB JIJ OOK EEN VERHAAL DAT VERTELD MOET WORDEN?

Meer verhalen die je misschien leuk vindt...

Bouwbedrijf Gebr Meijer

“We willen bijdragen aan een schone, leefbare omgeving”

Verduurzamen is topprioriteit bij Gebroeders Meijer

Lees meer »