Bouwbedrijf Gebr Meijer

Van oorsprong is Gebroeders Meijer een familiebedrijf van de broers Hein en Wim. Sinds 2019 is Martijn Endeman directeur van het Raalter bouwbedrijf met zo’n vijftig medewerkers. “Lokaal iets doen aan de klimaatdoelstellingen”, is een van de drijfveren van Martijn Endeman.

Hoe vindt Gebroeders Meijer de ruimte en mogelijkheden om te ondernemen, samen te werken, te innoveren?

“We werken veel samen met andere bedrijven, en dat is een enorme sterkte. We bouwen met name voor de zakelijke en maatschappelijke markt, panden voor de zorg, onderwijs, bedrijfsleven. We zoeken altijd naar innovatieve partijen om mee samen te werken, voor bijvoorbeeld circulair bouwen, bio-based bouwen, groene daken systemen, vergroening. Duurzaamheid, dat is heel belangrijk. We laten zo min mogelijk materialen verloren gaan. We ‘oogsten’ materialen die uit de sloop komen. Ook bouwen we steeds vaker met demontabele producten, die later ergens anders kunnen worden ingezet.”

Innoveren zit ‘m bij jullie dus vooral in verduurzamen, hergebruik, duurzamer bouwen en werken?

“Ja, we kijken per project heel scherp naar duurzaamheid. We werken samen binnen Energie Support Salland (ESS), een initiatief van gemeente, provincie en bedrijven. Het is een groep lokale bedrijven en specialisten die bezig zijn met duurzaamheid en energie. Alle partners hebben een eigen expertise. De doelstelling van ESS is om Sallandse ondernemingen te helpen met verduurzamen. ESS is ontstaan vanuit een ideële gedachte, niet vanuit een commerciële. Lokaal iets doen aan de klimaatdoelstellingen, dat is mijn reden om mee te doen. Bijdragen aan een schone, leefbare omgeving. Het is mooi om te zien hoe we in Raalte op deze manier innoveren en samenwerken.”

Waarom zouden schoolverlaters in Raalte (terug) moeten komen om te werken? Wat is jouw ondernemers tip?

“We hebben hier een open, transparant ondernemersklimaat, daar ben ik heel positief over gestemd. We proberen jeugd te interesseren voor techniek via de techniekdagen, gastlessen, bedrijfsbezoeken, via de innovatiehubs. We zijn vanuit Raalte goed bezig, vind ik, en Gebroeders Meijer draagt daar ook een steentje aan bij. De innovatiekracht, mentaliteit, arbeidsethos is top. We zijn hier een hechte gemeenschap, met een ons-kent-ons mentaliteit, met saamhorigheid. We zijn in Salland écht vernieuwend en duurzaam aan het ondernemen, al laten we dit niet altijd zien aan de buitenwereld. Daar mogen we best wat trotser en transparanter in zijn.”

Mooi verhaal? Deel het dan!

HEB JIJ OOK EEN VERHAAL DAT VERTELD MOET WORDEN?

Meer verhalen die je misschien leuk vindt...

Van der Vegt Fijnmetaal

“We zijn altijd innovatief bezig”

Van der Vegt Fijnmetaal maakt precisie-onderdelen in kleine oplagen

Lees meer »