Boerhof_verhaal

John Boerhof startte in 1973 met vier rollen tapijt. Zijn dochter Kristel Leerkes runt nu Boerhof Projectinrichters in Heeten, een bedrijf gericht op projectinrichting van scholen, kantoren en zorginstellingen. “De inrichting van een basisschool vraagt om een andere uitstraling dan een zorginstelling”, aldus Kristel Leerkes.

Hoe vindt Boerhof Projectinrichters, met 35 personeelsleden en een ruime schil van ‘inhuur’, de ruimte en mogelijkheden om te ondernemen en te groeien?

“Ondernemen in Raalte bevalt goed, door goede contacten met de gemeente en andere bedrijven. We benutten vooral mogelijkheden door heel veel samen te werken. We hebben een mooi netwerk en zoeken elkaar op. Na de coronaperiode lijkt er nog meer ruimte om samen te werken. Over samenwerken gesproken, met drie andere bedrijven hebben we Innovatiehub Salland opgericht. We hadden de gezamenlijke behoefte om jong talent te behouden in de regio.”

Samenwerken betekent voor jou dus ook innoveren?

“Jazeker wel, en we innoveren bij Boerhof nog meer. We willen graag koploper zijn in duurzaamheid. We zetten in op hergebruik van materialen en producten. Daarvoor moeten we ook de samenwerking zoeken. We hebben bijvoorbeeld een interieurbouwer nodig of een meubelstoffeerder om meubilair te refurbishen. Innoveren en samenwerken gaat bij ons hand in hand. Zowel binnen als buiten Boerhof.”

Hoe lukt het om talenten/medewerkers te vinden (en te behouden) die passen in jouw onderneming?

“Via Innovatiehub Salland komen talenten in beeld. Een nieuwe ontwikkeling is het traineeship voor mbo’ers, die na hun afstuderen bij drie verschillende bedrijven een half jaar kunnen werken, om zo uit te vinden waar ze passen. We hebben hele innovatieve bedrijven in deze regio, maar door onze bescheidenheid is dat te weinig bekend. Dit kun je laten zien door jongeren een kijkje in de keuken te geven of een tijdje te laten meewerken. Dan hoor ik soms de weerstand: ‘Dan ga ik ze opleiden voor de buurman’. Daar heb ik geen moeite mee. Ook al gaan ze naar de buurman, behouden we de talenten wél in de regio. Ook dat is samenwerken. Ben je de jongeren niet kwijt en daarmee behoud je de bedrijvigheid in de regio.”

Mooi verhaal? Deel het dan!

HEB JIJ OOK EEN VERHAAL DAT VERTELD MOET WORDEN?

Meer verhalen die je misschien leuk vindt...

Bouwbedrijf Gebr Meijer

“We willen bijdragen aan een schone, leefbare omgeving”

Verduurzamen is topprioriteit bij Gebroeders Meijer

Lees meer »

Van der Vegt Fijnmetaal

“We zijn altijd innovatief bezig”

Van der Vegt Fijnmetaal maakt precisie-onderdelen in kleine oplagen

Lees meer »