Solid-Partners

Solid Partners is een full-service ICT-dienstverlener met landelijk bereik. Het bedrijf is ontstaan uit een fusie (2020) van Locosoft (Heeten), Solid Partners (Deventer) en Wekadata (Raalte) en is gevestigd in Raalte. “Heel belangrijk voor ons: aandacht voor de mens”, zegt mededirecteur Peter van den Bos.

Hoe vindt Solid Partners in Raalte ruimte en mogelijkheden om te ondernemen?

“Door de fusie zijn we een groter en sterker bedrijf geworden, met nu ongeveer vijftig medewerkers. Dat geeft ons bedrijf beter bestaansrecht door een breder aanbod, meer kennis en beter innovatievermogen. We hebben een vestiging in Deventer, maar in Raalte hebben we in ons nieuwbouwpand een prima onderkomen kunnen realiseren. Het is meer een modern ‘experience centre’, dan een gewoon kantoorpand. We willen er graag meer klanten ontvangen om mee in gesprek te gaan. Dat menselijk contact vinden we heel belangrijk.”

Hoe proberen jullie talenten en medewerkers tevreden en gemotiveerd te houden?

“De medewerkers die nu bij ons werken hebben gemotiveerd voor ons gekozen. We gaan ervan uit dat ze dus blij zijn met hun werk. Daarnaast steken we veel energie in het bieden van een veilige en prettige werkomgeving aan onze medewerkers. Zo hebben we actief, met hulp, aan teambuilding gedaan en proberen we iedereen te zien stáán. Normen, waarden, respect, de medewerkers moeten voelen; ik doe ertoe. We hebben een goede mix van ervaringen en leeftijd, medewerkers werken veel samen, vullen elkaar aan en leren van elkaar. Dit laatste wordt met name gewaardeerd door de nieuwe medewerkers die aan het begin van hun carrière staan.”

Hoe lukt het jullie om goed geschoolde medewerkers te vinden die passen in de onderneming?

“Wij zijn een modern en vooruitstrevend bedrijf, de ICT-ontwikkelingen gaan razendsnel. We proberen de jeugd al te bereiken door scholieren hierbinnen te laten kijken. Ook doen we projecten met bijvoorbeeld Saxion Hogeschool in Deventer. En we zijn in beeld bij een nieuwe generatie stagiaires. Maar concreet komen onze nieuwe medewerkers meestal binnen via mond-tot-mondreclame, uit ons eigen netwerk, via ons eigen personeel. Wij zijn er van overtuigd dat tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten en dat we daardoor ook een aantrekkelijke werkgever zijn voor werkzoekenden. Daarnaast besteden we steeds meer aandacht aan onze omgeving, zodat we ook gezamenlijk een maatschappelijke bijdrage leveren.”

Mooi verhaal? Deel het dan!

HEB JIJ OOK EEN VERHAAL DAT VERTELD MOET WORDEN?

Meer verhalen die je misschien leuk vindt...

Bouwbedrijf Gebr Meijer

“We willen bijdragen aan een schone, leefbare omgeving”

Verduurzamen is topprioriteit bij Gebroeders Meijer

Lees meer »