Van der Vegt Fijnmetaal

Van der Vegt Fijnmetaal maakt hoogwaardige onderdelen. Alfons en René van der Vegt, twee rasechte metaalbewerkers, werken met hun achttien medewerkers aan precisie-onderdelen in kleine oplagen. “Groei kunnen we alleen realiseren door slimme oplossingen”, zegt Alfons van der Vegt.

Hoe vindt Van der Vegt Fijnmetaal in Raalte ruimte en mogelijkheden om te ondernemen?

“We zijn begonnen in Deventer, maar toen er een pand te koop kwam in Raalte, zijn we verhuisd. Bij de herinrichting van het industrieterrein konden we van de gemeente nog een stukje grond bijkopen. Dat was een mooie uitbreiding. Onze kracht? Het maken van precisie-onderdelen. Zuiver tot op de duizendste millimeter. We hebben ons gespecialiseerd in kleine series, prototypes, modificaties en niet leverbare reserve-onderdelen. We prefereren complexiteit boven serieproductie. Misschien niet de makkelijkste weg, maar wel waar ons hart ligt. We zijn altijd innovatief bezig, op alle gebieden.”

Wat bedoel je dan met innovatief bezig zijn?

“Onze ambitie is verder groeien en onze medewerkers laten meegroeien. Dat kunnen we alleen realiseren door slimme oplossingen. Met intern opleiden kunnen we niet alles opvangen. We digitaliseren onze vakkennis en richten procedures zo duidelijk, eenvoudig en inzichtelijk mogelijk in. Met de perfecte voorbereiding en software-programmering kan een operator makkelijker een machine bedienen. Dat is innovatie. We investeren in hoger geschoold personeel, software voor de machines, dat moet je ook durven. Daarnaast maken onze machines door robotisering meer uren waardoor we zonder extra personeel toch de omzet verhogen.”

Wat is er aantrekkelijk voor schoolverlaters om in Raalte te werken? Wat is jouw ondernemers tip?

“We hebben een goed gemotiveerd team met een ‘Van der Vegt Fijnmetaal gevoel’. Een gezellige en collegiale club, samengesteld op basis van vakmanschap. Met secuur geselecteerde medewerkers die elkaar met hun kwaliteiten aanvullen. Want het zijn niet de machines die de eindkwaliteit bepalen, maar de mensen achter de knoppen.”

Mooi verhaal? Deel het dan!

HEB JIJ OOK EEN VERHAAL DAT VERTELD MOET WORDEN?

Meer verhalen die je misschien leuk vindt...

“Kijk eens verder dan iemands cv”

Fix Recruitment gelooft in ‘hire for attitude’

Lees meer »

Bouwbedrijf Gebr Meijer

“We willen bijdragen aan een schone, leefbare omgeving”

Verduurzamen is topprioriteit bij Gebroeders Meijer

Lees meer »