Bajo Bouw & IJzerwerken

Bajo Bouw is opgericht in 2001 door Barry Jonkman. Het bouwbedrijf met werkplaatsen voor staalbouw, betonproductie en sierhekwerk in Mariënheem groeide en in 2012 stapte Wout Jansen Holleboom als mede-eigenaar in Bajo Bouw & IJzerwerken: “We steken extra tijd, aandacht en energie in onze medewerkers.”

Hoe vindt Bajo ruimte en mogelijkheden om te ondernemen, uit te breiden, te innoveren?

“Ruimte voor uitbreiden in Mariënheem, dat is voor ons een dilemma, nu rijksweg N35 wéér niet wordt aangepakt. Onze uitbreiding en innovatie zit ‘m nu vooral in ons personeel. Het vak van bouwvakker, vroeger heel stoer, is in het verdomhoekje geraakt. Daar doen we wat aan. We steken extra tijd, aandacht en energie in onze medewerkers. We zorgen dat de jongeren die op zaterdag of doordeweeks na schooltijd willen werken niet alleen maar met een bezem in de hand staan, maar ook kennismaken met het échte werk. We nemen ze mee naar de bouw, laten ze kennismaken met ons materieel, zoals onze bouwkranen. Dat voedt het enthousiasme voor het vak.”

Lukt het om medewerkers te vinden (en te behouden) die passen in de onderneming?

“Ja, dat lukt best goed. Opleiden, stages, en medewerkers betrekken. We organiseren van alles, zoals natuurlijk een vrijdagmiddagborrel, maar ook bijvoorbeeld een Bajo-motortoertocht. We gaan wel een keer of zes per jaar met de mannen op pad. Jonge aanwas is belangrijk, niet alleen voor het werk, maar we willen ook dat jongeren een kans krijgen zich hier te ontwikkelen. We hebben ons kantoor vernieuwd, binnenkort open, waar we meer plek krijgen om stagiaires te begeleiden. Bovendien werken we samen met andere Raalter bedrijven in ‘FutureTech Salland’, een innovatiehub  om met technisch innovatieve vraagstukken de jonge professionals te faciliteren. Dat is meteen onze kweekvijver voor jong talent.”

Wat is jouw ondernemers tip? Waarom zouden die jongeren en schoolverlaters hier in Raalte moeten blijven voor het werk?

“De gemoedelijkheid, de prettige manier van communiceren is hier fijn. We hebben technisch hoogstaande bedrijven in Raalte, dat zie je niet altijd direct aan de oppervlakte. Dus mijn tip aan de jeugd is: verdiep je in het aanbod van werk. Zoek het uit en kom stage lopen.”

Mooi verhaal? Deel het dan!

HEB JIJ OOK EEN VERHAAL DAT VERTELD MOET WORDEN?

Meer verhalen die je misschien leuk vindt...

Bouwbedrijf Gebr Meijer

“We willen bijdragen aan een schone, leefbare omgeving”

Verduurzamen is topprioriteit bij Gebroeders Meijer

Lees meer »