Beaphar

Familiebedrijf Beaphar in Raalte groeide sinds de oprichting door Bernard Aa in 1942 uit tot een wereldconcern op het gebied van dierenzorg met een hoofdkantoor en productielocatie in Raalte, een fabriek in Engeland en kantoren in twaalf Europese landen. Innovatie is alles, zegt directeur Daan Aa.

Hoe vindt Beaphar in Raalte ruimte om te ondernemen en groeien?

“We hebben een prima ondernemersklimaat in Raalte. Proactief, met een team goede mensen bij de gemeente. Als je een probleem hebt, hoef je maar aan de bel te trekken en je wordt geholpen. We hoeven écht niet naar een andere plaats. En dan te bedenken dat het bedrijf oorspronkelijk was opgericht om eenvoudige puddingen en later hagelslag voor het leger te bereiden. Met de achtergrond van mijn opa als molenaar met passie voor huisdieren, is Beaphar verder gegroeid met homeopathische producten voor honden en katten. En toen verder. Innovatie op innovatie.”

Het klinkt alsof Beaphar constant bezig is met ontwikkelen, klopt dat?

“Jazeker. Altijd. Ons hoofdkantoor, inclusief innovatieafdeling, bevindt zich in Raalte. Op onze productielocatie aan de Oude Linderteseweg is net 3200 vierkante meter bijgebouwd. Die locatie is voor al het verpakkingswerk. Door die uitbreiding komt er ruimte vrij op onze ontwikkelafdeling aan de Aakstraat. Daar hebben we net weer een innovatie gereed. Een nieuwe vlooienband, die nu in de registratieprocedure zit. Dat duurt ongeveer een jaar. Deze ontwikkellocatie bouwen we dan om tot fabriek voor het maken van het nieuwe product.”

Beaphar is met 240 medewerkers in Raalte een grote werkgever in de regio. Hoe vinden jullie enthousiaste medewerkers die passen in de onderneming?

“We vinden onze medewerkers vaak dichtbij. Mensen die voor studie jarenlang weg zijn geweest, maar in Raalte terugkomen, gewoon omdat het fijn wonen is hier. Dat zijn de werknemers op de hogere functies. En ja, we hebben ook krapte bij het personeel op de productieafdelingen, net als overal. Goed betalen, dat helpt. We proberen onze medewerkers gelukkig en gezond te houden.”

Mooi verhaal? Deel het dan!

HEB JIJ OOK EEN VERHAAL DAT VERTELD MOET WORDEN?

Meer verhalen die je misschien leuk vindt...

Bouwbedrijf Gebr Meijer

“We willen bijdragen aan een schone, leefbare omgeving”

Verduurzamen is topprioriteit bij Gebroeders Meijer

Lees meer »