Nijland-Cycling

Nijland Cycling ontwikkelt en fabriceert al meer dan dertig jaar unieke, aangepaste fietsen. De ondernemersfamilie Nijland opereert vanuit een eigen fabriek in Heeten. Hoe je talenten behoudt voor Raalte? “Ontzettend gave producten bedenken waaraan mensen kunnen ontwikkelen, testen en assembleren”, zegt mede-eigenaar Koen Nijland.

Hoe vindt Nijland Cycling in Heeten de ruimte en mogelijkheden om te ondernemen?

“Al 33 jaar ondernemen we in Heeten, en dat gaat door, nu mijn broer Luuk en ik het stokje van mijn ouders overnemen. Mijn opa Anton en vader Willy startte destijds met Nijland Cycling met de ontwikkeling en kleinschalige productie van fietsen voor de revalidatiebranche. Alles in eigen beheer. De andere tak sinds 2017, Cargo Cycling, maakt en levert bakfietsen voor logistiek, zoals de bakfietsen voor PostNL en DHL. Daarmee dragen we bij aan de verduurzaming van binnensteden, een groeimarkt. We produceren alles zelf, en we groeien zelf ook. De bouw van ons nieuwe pand is net begonnen, dat wordt onze vijfde locatie op het industrieterrein van Heeten.”

Hoe is het om in Raalte samen te werken, te innoveren?

“Bereikbaarheid met het openbaar vervoer is soms lastig in Heeten, maar verder is het hier prettig ondernemen, informeel, en je weet elkaar gemakkelijk te vinden. Om vooruitstrevend te blijven is innovatie één van onze belangrijkste pijlers. Onze kracht is het ontwikkelen en uitwerken van nieuwe ideeën in ons vakgebied, namelijk fietsen met een bepaald doel. Daarvoor gebruiken we het liefst lokale partners.”

Hoe lukt het om talenten/medewerkers te vinden (en te behouden) die passen in jouw onderneming?

“Luuk en ik zijn daar een voorbeeld van. Wij zijn dertigers, zijn terug gekomen naar Heeten om het bedrijf van onze ouders voort te zetten.” Met zeventig mensen in dienst, vooral in de productie, montage en productinnovatie, is Nijland Cycling een fietsenfabrikant van betekenis. “We hebben nauwe contacten met uitzendbureaus, maar ook met scholen als Carmel College, Deltion en Landstede. Dat helpt om talenten binnen te krijgen, waarvan een aanzienlijk deel ook blijft. Ook vinden we het belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans binnen het bedrijf te geven. Daarvan heeft een heel aantal al een vast dienstverband gekregen. In onze organisatie hebben we zes nationaliteiten. Een bont gezelschap. Zodoende kunnen we alles zelf doen, productie, framebouw, onderdelenproductie, poedercoating en assemblage. Alles lokaal. Met mensen uit de regio. Die graag hier blijven. We zijn een sociale onderneming met nauwelijks verloop van personeel.”

Mooi verhaal? Deel het dan!

HEB JIJ OOK EEN VERHAAL DAT VERTELD MOET WORDEN?

Meer verhalen die je misschien leuk vindt...

“Kijk eens verder dan iemands cv”

Fix Recruitment gelooft in ‘hire for attitude’

Lees meer »

Bouwbedrijf Gebr Meijer

“We willen bijdragen aan een schone, leefbare omgeving”

Verduurzamen is topprioriteit bij Gebroeders Meijer

Lees meer »