Mariëlle Nahuis van Motion Milon
Mariëlle Nahuis van Motion Milon

Sinds 2019 runt Mariëlle Nahuis haar sportstudio in het centrum van Raalte: Motion Milon. Zelf houdt ze altijd al van sport en nu geeft ze die passie door aan haar leden. “Motion Milon is heel kleinschalig. Wij kennen iedereen bij naam en helpen onze leden graag om fitter te worden en een gezonde levensstijl te krijgen. Als het lukt om samen doelen te behalen, maakt me dat heel trots. Dat zijn de pareltjes van het vak!”

Na jaren als teammanager in de jeugdzorg gewerkt te hebben besloot Mariëlle Nahuis iets anders te gaan doen. “De laatste jaren in mijn baan als leidinggevende waren er continu bezuinigingen en inhoudelijk kon ik daar niet altijd meer achterstaan. Ik kreeg de kans om een regeling te treffen waarmee ik weg kon gaan en het voelde als hét moment om dit te doen. Ik wilde nog één keer het roer volledig omgooien.”

“Wij kennen iedereen bij naam en helpen onze leden graag om fitter te worden en een gezonde levensstijl te krijgen”

Door een nekhernia kwam Mariëlle in aanraking met fitness. “Ik was altijd al sportminded en houd erg van balsporten als volleybal en squash. Ook mountainbiken mag ik graag doen. Maar toen ik nekklachten kreeg ging ik fitnessen. Zo leerde ik de Milon cirkel kennen. Dit is een fitness-cirkel met toestellen waarop je afwisselend je uithoudingsvermogen en spierkracht traint. Uniek aan deze apparaten is dat ze doormiddel van een persoonlijk armbandje te scannen, zich automatisch instellen naar de sporter en het juiste programma. Je hebt dus nooit gedoe met het instellen van zo’n ingewikkeld apparaat. Het enige wat je nog moet doen is zelf sporten!”

Ons kent ons cultuur

Mariëlle was zo enthousiast over de Milon cirkel dat ze graag zelf een sportstudio wilde openen. “Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en Milon gebeld voor een oriënterend gesprek om te onderzoeken wat de mogelijkheden waren. Milon is geen franchiseformule, maar je kunt het fitnessconcept en de apparaten wel kopen.” Er volgden gesprekken met de bank en toen Mariëlle een go had kon de zoektocht naar een geschikte locatie kon beginnen.

Zelf komt Mariëlle uit Nijverdal, maar in haar eigen woonplaats stond al een soortgelijk concept. “Ik besloot marktonderzoek te gaan doen, want om te slagen wil je wel in een plaats zitten met een goed aantal inwoners. Raalte kende ik al, want ik was hier voor mijn vorige baan regelmatig bij een jeugdzorglocatie. Daarnaast is de cultuur een beetje hetzelfde als in Nijverdal. Er heerst een hoog ons kent ons gehalte en de mensen zijn erg toegankelijk. Het was totaal niet moeilijk om tussen de mensen te komen. Daarbij heb ik mij, als nieuwe ondernemer, ook gesteund gevoeld door de gemeente Raalte.”

Ze vond een mooie locatie aan de Grotestraat 25, midden in het centrum van Raalte. Mariëlle: “Dit sportconcept leent zich erg goed voor een locatie in het centrum, want een totale workout duurt maar 35 minuten. Ideaal als je even wilt sporten aan het einde van de werkdag of net nadat je de kinderen op school of opvang hebt gebracht. Ook combineren velen het sporten met de dagelijkse boodschappen.”

Denken in oplossingen

Inmiddels kent Motion Milon een mooi aantal leden, maar toen de coronapandemie net na de opening van de sportstudio opspeelde, werd het wel spannend. Mariëlle: “Het was een hele lastige tijd, ik was net open en moest toen ineens weer dicht. Maar we hielden online contact met leden, gaven online advies, maar ook lessen. Toen we weer buiten mochten sporten regelde ik dat we op verschillende locaties in Raalte konden sporten. Zo mochten we trainen op de parkeerplaats en beachvelden Bij Lampe, bij Tijenraan en in overleg met de gemeente konden we gebruik maken van de parken. We hebben echt gekeken naar wat wel kon en zo hebben we gelukkig leden kunnen behouden.”

Zitten is het nieuwe roken

Mariëlle werkt hard aan de verdere ontwikkeling van Motion Milon. “Wij blijven ons ontwikkelen door het volgen van diverse opleidingen, gericht op fitness, blessures (en preventie) maar ook op het gebied van diabetes, overgewicht en corona. Wij hopen begin volgend jaar een preventie centrum te mogen worden. Daarnaast gaan we de mobiliteitsapparaten FIVE aanschaffen. Deze apparaten zijn speciaal voor mensen die veel werken achter een bureau en last hebben van hun nek en rug. Wij noemen zitten ook wel het nieuwe roken. Je spieren aan de voorkant van je lijf verkorten en daardoor verkleeft bindweefsel. Dit kan verschillende klachten veroorzaken.”

“We willen het trainen met de mobiliteitsapparaten, in combinatie met de Milon kracht- en uithoudingscirkel, onder de aandacht gaan brengen bij werkgevers in Raalte en omgeving, want het is een hele goede manier om je medewerkers te stimuleren fit en vitaal te zijn, mede door de veilige manier van trainen. We zien steeds vaker mensen die op kosten van de baas of in de tijd van de baas komen sporten en dat vinden we een hele goede ontwikkeling.”

Mooi verhaal? Deel het dan!

HEB JIJ OOK EEN VERHAAL DAT VERTELD MOET WORDEN?

Meer verhalen die je misschien leuk vindt...

Bouwbedrijf Gebr Meijer

“We willen bijdragen aan een schone, leefbare omgeving”

Verduurzamen is topprioriteit bij Gebroeders Meijer

Lees meer »